Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Κακλαμάνης - ακροδεξιά

του Κώστα Κάρη
από την ΑΥΓΗ

Η επίθεση Κακλαμάνη - ακροδεξιάς κατά του Γ. Καμίνη κορυφώθηκε χθες με το πρωτοσέλιδο ψέμα της “Αυριανής” ότι ο Συνήγορος του Πολίτη καλούσε τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και την Αθήνα! Όποιος έψαξε να βρει πού το έλεγαν τα έγγραφα του Συνηγόρου δεν το βρήκε βεβαίως. Απόλυτο ψέμα, σε βάρος μάλιστα της ανεξάρτητης αρχής, του αξιόπιστου θεσμού του Συνηγόρου.

Φαιά προπαγάνδα. Και, όπως πάντα, έγινε με ψέματα για να παραπλανήσει τους πολίτες. Θυμίζω ότι είχαν προηγηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη (από το Μέγκα) ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης που είχε στην τσάντα του, όπως έλεγε, τις αποφάσεις του Συνηγόρου υπέρ των μεταναστών, αλλά δεν τις έδειξε. Ο Γ. Καρατζαφέρης στις διακαναλικές δηλώσεις του. Από τη Δευτέρα ήδη ο Μ. Βορίδης (από την εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη) και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Όλα αυτές οι εμφανίσεις χτυπούσαν στον ίδιο ρυθμό. Ο Καμίνης είναι επικίνδυνος υποστηρικτής των λαθρομεταναστών.

Ήταν μια διπλή επιχείρηση: να ανασυνταχθεί το στρατόπεδο Κακλαμάνη μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αλλά και να μπει ακροδεξιά σφραγίδα στον προεκλογικό αγώνα. Δεν περιορίστηκε, δηλαδή, σε μικροπολιτική προσέλκυση των ψήφων Μιχαλολιάκου. Αλλά είχε στόχο ευρύτερο.

Ο Ν. Κακλαμάνης εγκατέλειψε την αντιμνημονιακή ρητορεία και αποκαλύφθηκε. Έριξε τη μάσκα. Και έδειξε το πραγματικό του πρόγραμμα και το σύστημα ιδεών που καθοδηγεί την απραξία του. Είναι η ακροδεξιά τύφλωση, η βαθύτερη άρνηση να δοθούν λύσεις στα επείγοντα προβλήματα που οδηγούν ανθρώπους στην εξαθλίωση, κατοίκους στο φόβο από την εγκληματικότητα, περιοχές στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση.

Και όλη αυτή η εμπάθεια, αδράνεια κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις κατά των προοδευτικών που επειδή υποστηρίζουν τα δικαιώματα των μεταναστών εμποδίζουν τα σκληρά μέτρα.

Ο κ. Κακλαμάνης έδωσε ακροδεξιό περιεχόμενο στην ψήφο υπέρ του και κυρίως ακροδεξιό περιεχόμενο στην εκλογή του. Το ναι ή όχι μάς αφορά. Είναι νέο δεδομένο που πρέπει να πάρουν υπόψη τους όσες και όσοι ψήφισαν Πορτάλιου, Αμυρά, Κωνσταντίνου και Σοφιανό την περασμένη Κυριακή. Είναι επείγουσα πια ανάγκη να μην εκλεγεί ο Ν. Κακλαμάνης. Να σταλεί ένα δυναμικό μήνυμα προς όλους ότι η δημοκρατική Αθήνα ξέρει να συσπειρώνεται. Η αποχή αλλά και το λευκό/άκυρο είναι ανοχή, με επιπτώσεις από Δευτέρα.


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


Το παραπάνω άρθρο του στελέχους της Δ.Α.  με βρίσκει σύμφωνο σε όλα, για τον Κακλαμάνη... 

Αλλά πάλι... έχω πολλά "αλλά"...

Στην αναφορά του στη "φαιά προπαγάνδα" αυτής της εβδομάδας, ξέχασε ο παλιός σύντροφος να αναφερθεί πως είχε κι άλλο σκέλος. Αυτό της πρωτοσέλιδης αθλιότητας των ΝΕΩΝ που επί μέρες συκοφαντούν και εκβιάζουν την αριστερά. Ξέχασε αυτή την άθλια προπαγάνδα, θύμα της οποίας είχε πέσει κάποτε κι ο ίδιος. Ξέχασε πως τα ίδια άθλια μαυροπράσινα κέντρα γράφανε κάποτε στην Αυριανή ότι του κρέμονται τα κοψίδια του Μητσοτάκη από τα δόντια;  Πως γίνεται να μη λέει ούτε μια λέξη για αυτή την ΑΛΗΤΕΙΑ τώρα;

Δίκιο έχει σε όσα γράφει για τον Κακλαμάνη και πραγματικά αν ψήφιζα στην Αθήνα θα είχα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα να μην καταψηφίσω τον γελοίο-επικίνδυνο Πριόνη... Αλλά απέναντί του είναι η ίδια  αθλιότητα που τόσα χρόνια αντιπαλεύαμε! Και να θέλαμε να την ξεχάσουμε, ήρθαν οι ημιεπίσημες να μας την θυμίσουν...

Κι ακόμα... Την ακροδεξιά την έβαλε στο πολιτικό προσκήνιο ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΝΔ! Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω πως και γιατί φτιάχτηκε και στηρίχθηκε η ακροδεξιά τηλεοπτική τσόντα! Ο ίδιος ο Κώστας Κάρης είχε γράψει πολλά κάποτε... 

Και καλά, εκείνα είναι "παλιά". Αλλά να μην θυμάται και τις φετινές δηλώσεις Πάγκαλου, Παπουτσή, Βενιζέλου, ΓΑΠ που "εξάγνισαν" αυτό το ακροδεξιό σκουπίδι;... Να μην βλέπει πως το ΠΑΣΟΚ που θα εμφανίσει την Κυριακή το βράδυ μια εκλογή Καμίνη ως "έγκριση" ή "ψήφο ανοχής" στη πολιτική του, είναι αυτό που (αφήνοντας τα θέματα της "μεγάλης πολιτικής" και πιάνοντας μόνο αυτά που ασχολείται ο Κ.Κ. στο άρθρο):

- συνεχίζει να αφήνει ένστολους αλήτες να στήνουν σκευωρίες, ή  

- εξακολουθεί να αδειάζει σαν σκουπίδια πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας παρανομώντας και καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα και δεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα

- δεν έχει συλλάβει κανέναν από τα φασιστοειδή που δέρνουν πολίτες,  

- σαν δημοτική παράταξη δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για το κτήμα Θων, έκανε τον Κινέζο για το Βωβο-τέρας, παριστάνει πως δεν ξέρει το κόλπο για τη δημιουργία γκέτο για φτηνή εξαγορά ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων από τα λαμόγια θυσιάζοντας ανθρώπους,  δεν είχε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ αντίδραση όταν ο Πριόνης έστηνε δουλειές εξαφανίζοντας πάρκα, που, που... χίλια που!

Ξέρουμε τι είναι ο Κακλαμάνης σ. Κώστα. Το τί είναι οι άλλοι, πώς ξεχνάς, δεν ξέρω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου