Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μας επιτέθηκαν Έλληνες και η αστυνομία έψαχνε να συλλάβει Αφγανούς

(πηγή)
του Νίκου Μορφονιού
από την ΑΥΓΗ (31/10)
 
Την πλήρη ανοχή και κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. στη δράση ακροδεξιών ομάδων στην πλατεία Αττικής, οι οποίες ως "τάγματα εφόδου" κυνηγούν με ρόπαλα μετανάστες και προπηλακίζουν τους ντόπιους κατοίκους που διαφωνούν μαζί τους, αποκαλύπτει η μαρτυρία 3 Ελλήνων σκηνοθετών, κατοίκων της περιοχής.

Εδώ και κάποιο καιρό, οι φασιστικές ομάδες του Αγ. Παντελεήμονα έχουν "απλώσει" τη δράση τους και στη γειτονική πλατεία Αττικής, με πιο πρόσφατη την επίθεση στο αυτοσχέδιο υπόγειο τζαμί και τον ξυλοδαρμό των μπαγκλαντεσιανών που βρίσκονταν μέσα. Στη ρατσιστική αυτή βία, η αστυνομία τίθεται θεατής, όπως άλλωστε διηγούνται γλαφυρά τρεις Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ο Χρήστος Βούπουρας και ο Γιώργος Κόρρας, οι οποίοι όχι μόνο δέχτηκαν τον προπηλακισμό των νεαρών "φαιοχιτώνων φρουρών", αλλά βίωσαν την αδράνεια των αστυνομικών, που αναζητούσαν να συλλάβουν τους... Αφγανούς δράστες της επίθεσης...

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 9 το βράδυ. 

Στο κέντρο της πλατείας βρίσκονταν 7-8 νεαροί ως 20 ετών, κρατώντας ξύλα, και 2-3 "αγανακτισμένες γυναίκες" με σφυρίχτρες (!), που ειδοποιούν τα "τάγματα" όταν εμφανιστεί κάποιος μετανάστης. Μιας τέτοιας επίθεσης γίνονται μάρτυρες ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης και ο Χρήστος Βούπουρας, οι οποίοι κοιτούν από το απέναντι πεζοδρόμιο. Ο πιο επιθετικός νεαρός της ομάδας τους απειλεί: "Τι κοιτάς ρε ….;" Τρέχει με μανία προς το μέρος τους μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Οι δύο σκηνοθέτες, μόλις και προλαβαίνουν να κρυφτούν μέσα στο μαγαζί ενός Μπαγκλαντεσιανού γνωστού της γειτονιάς, όπου ήδη βρίσκεται ο φίλος τους Γιώργος Κόρρας. Κλειδώνουν τη τζαμένια πόρτα και οι νεαροί τη χτυπούν με τα ξύλα. Τα τζάμια δεν σπάνε, είναι πλαστικά. Εκτός από τους 3 Έλληνες, εγκλωβίζονται μέσα και 10 Μπαγκλαντεσιανοί. Τηλεφωνούν στο 100 και ζητούν προστασία. Πράγματι, 3 περιπολικά έρχονται μέσα σε 3 λεπτά. Οι νεαροί φεύγουν προς την πλατεία.

Ο αστυνομικός που παίρνει τα στοιχεία των Ελλήνων, τους ρωτάει: 
"Τους γνωρίζετε αυτούς τους Αφγανούς που σας επιτέθηκαν;" 
Οι κάτοικοι μένουν έκπληκτοι: 
"μα ήταν Έλληνες που κυνηγάνε Αφγανούς με ρόπαλα, σας είπαμε"
Οι αστυνομικοί δείχνουν σαστισμένοι. Η απάντηση ενός εξ αυτών αφοπλιστική: 
 "Τι μου λέτε κύριε; Δεν το ξέρω εγώ που προχτές τους είχαμε κλείσει τους Αφγανούς μέσα στο τζαμί και ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε έφοδο και να τους συλλάβουμε, και έρχεται η διαταγή από πάνω: Αφήστε τα παιδιά να φύγουν; Ακούς; Τα παιδιά! Μου σηκώνεται η τρίχα, μου φεύγει το κράνος.", φωνάζει ο αγανακτισμένος αστυνομικός!

Οι κάτοικοι εξηγούν ξανά πως δεν ήταν Αφγανοί αλλά φασίστες Έλληνες οι επιτιθέμενοι. Οι αστυνομικοί δείχνουν τελικά να καταλαβαίνουν, χαιρετούν και φεύγουν.... Λίγο αργότερα τους τηλεφωνούν από τα «κεντρικά» της αστυνομίας. 

Τους ζητούν να επαληθεύσουν την αναφορά που έχουν λάβει από το περιπολικό, ότι δηλαδή τους επιτέθηκαν Αφγανοί και αυτοί διασώθηκαν μπαίνοντας σε ένα Μπαγκλατεσιανό κατάστημα...
 
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 
Επίθεση σε 2 μετανάστες στην πλατεία Αττικής 
του Νίκου Μορφονιού
από την ΑΥΓΗ (19/11)
 
Στο μεταξύ, οι ρατσιστικές, φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην πλατεία Αττικής συνεχίστηκαν και το βράδυ της Τετάρτης, με επίκεντρο πάλι το αυτοσχέδιο τζαμί της Αγορακρίτου. Μετά το τέλος της προσευχής, ομάδα "αγνώστων" επιτέθηκε σε 2 εξερχόμενους μετανάστες από το Μπαγκλαντές, τους οποίους συνάντησε στην αμέσως επόμενη γωνία, μιας και δύο τζιπάκια της ΟΠΚΕ βρίσκονταν συνεχώς έξω από το τζαμί.

Οι δύο μετανάστες μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ κατευθύνθηκαν κατόπιν στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Έξω απ' αυτό είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής και "αγανακτισμένοι κάτοικοι", που τους απειλούσαν και τους έβριζαν, γεγονός που ανάγκασε τον κ. Ελγαντούρ να επιστρέψει στο σπίτι του με περιπολικό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας δήλωσε ότι "η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, καθώς ο κύριος όγκος της αστυνομίας εκείνη την ώρα ήταν απασχολημένος στα Εξάρχεια", και πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με δικηγόρο, προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις, διότι, όπως υπογράμμισε, "δεν γίνεται 100-200 άτομα να εκθέτουν έναν ολόκληρο λαό".


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 

Εικόνες ντροπής 

Δυο φωτογραφίες και δυο βιντεάκια από το αίσχος των ελληναράδων που δεν σεβάστηκαν ούτε την ώρα της προσευχής των μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Αττικής.

- Το κάλεσμα μίσους από το προηγούμενο βράδυ

- τα συνθήματα που γράψανε
από Αυγή
- η ασέβεια και γελοιότητα των "αγανακτισμένων" με τα ("αντιεξουσιαστικά") τραγούδια στη διαπασών της ώρα της προσευχής

από newsITvideo

- τα αυγά που πετάξανε... 



.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


Η μαρτυρία της ηθοποιού, κατοίκου του Αγίου Παντελεήμονα, Μαρίας Κανελλοπούλου

από Ανοιχτή πόλη

...


Περισσότερα: 
- πρόσφυγες
- μετανάστες
- ρατσισμός
- ακροδεξιά
- σώματα "ασφαλείας" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου